Mitokondri vücudumuzun enerji santrali…

Mitokondri olmazsa şalterler iner…

Kısaca hızla yaşlanırız. 

 

İlerleyen yaş ile birlikte vücudumuzda birçok farklı değişim başlar. Özellikle vücut sistemlerinde aksamalar yaşanır. Bunun temel nedeni maalesef yaşam enerji kaynağımız olan mitokondrilere zamanında yeteri kadar besin vermememizdir. Özen gösterilmeyen, sağlıklı şekilde desteklenmeyen  mitokondriler var oldukları sistemlerin içinde sayıca azalmaya, hasara uğramaya ve enerji üretme özelliklerini yitirmeye başlarlar. Bu da bizim yaşlanmamıza neden olur.

Mitokondri ile Üreme Sağlığı Direk Bağlantılı

Eğer çift olarak gebelik düşünmeye başladıysanız, yumurta ve de sperm kalitenizi artırmak istiyorsanız, mitokondrilerinizi korumak ve desteklemek için var gücünüzle çalışmalısınız. Çünkü köprüden önce son çıkıştasınız!

mitokondri ve üreme sağlığı

Mitokondri Yaşam Kaynağınız

Vücudun farklı sistemlerinde bulunan hücrelerde yüzlerce, binlerce sayıda mitokondri vardır. Mitokondriler bulundukları sistemin hücreleri için enerji kaynağıdır. Vücudu ayakta tutan temel yapı taşlarıdır. Bir hücre ne kadar çok enerji tüketiyorsa, o kadar çok mitokondriye yani enerji santraline sahip oluyor demektir. Fazla enerjiye ihtiyaç duymayan, genelde yan gelip yatan tembel hücrelerde ise mitokondrilerin sayısı çok azdır.

Yüksek kalorili beslenme, aşırı şeker tüketimi, çevresel toksinler, trans yağlar, hareketsizlik, insülin direnci ve kan şekeri yüksekliği mitokondrilerin en büyük, en tehlikeli düşmanlarıdır. Ve bakın ki bu sayılan her bir madde üreme sistemi için de olumsuz etki yapar.

Üreme Sisteminde Mitokondri Alarmı

Mitokondriler üreme sisteminde erkeklerde sperm, kadınlarda da yumurtaların enerjisini sağlayan yapı taşlarıdır. Bu enerji sağlıklı hücre bölünmesini sağlayarak, kromozomal bozuklukların oluşma riskini azaltır (Down sendromu ve diğer kromozom bozukluğu kaynaklı hastalıklar gibi). Ayrıca mitokondri, yumurtanın sağlıklı şekilde döllenme olasılığını artırarak, döllenmiş bir yumurtanın da sağlıklı bir embriyoya dönüşmesini sağlar.

Yaşlandıkça yumurtalıklardaki yumurta sayısı azalmaya başlar, yumurta kalitesi azalır ve tabii mitokondrilerin sağlığı da riske girer. Bu aşamaya gelmeden önce gebelik öncesi vücudunuzu hazırlamak için size özel olarak planlanmış, bir doktor tarafından takip edilen bir tedavi programı hazırlanmalı ve bu şekilde siz de mitokondrilerinizi doğru ve hedefe yönelik şekilde desteklemelisiniz.

Dr. Murat Berksoy Concept tedavi programı kapsamında bulunan size özel seçilecek ve hazırlanacak olan planlarla bu tedavi mümkün olmaktadır. Unutmayın kendi kendinize mitokondrilerinizi güçlendirmek için harcayacağınız zaman ve emek, bizim programımızla çok daha kısa sürede ve de kalıcı verimlilikte yapılmaktadır.

En Güçlü Mitokondri Toksinleri Nelerdir?

◊ Basit şekerler: Glikoz ve arkadaşları
◊ Nişasta bazlı früktoz
◊ Alkol
◊ Ağır metaller (cıva, arsenik, kadmiyum, kurşun)
◊ İlaçlar: Statinler (kolesterol ilaçları), parasetamol, kirolon grubu antibiyotikler
◊ Asit yükünün artması

Kısacası;

  • Sağlıklı ve doğal beslenme
  • Şekerden uzaklaşma
  • Alkol ve sigarayı bırakma
  • Vücudu arındırmak için detoks
  • Asidik beslenmeyi bırakmak
  • Stresten uzaklaşmak
  • Hareketi artırmak

için şimdi çok daha fazla bilgiye sahipsiniz. Özellikle yaşlanma konusu eminim ilginizi çekmiştir. O zaman lütfen kendinize iyi davranın, mitokondrileri doğru besleyin.

Write a Reply or Comment